Bayer & Thames Tower triumph at awards evening.

 

BayerBayer and Thames Tower, both in Reading, have been recognised as two of the best workplaces in the South of England and South Wales region at the annual British Council for Offices' (BCO) regional awards, held yesterday (10th May) at We The Curious, Bristol.

The prestigious BCO Awards programme recognises the highest quality developments in the UK and sets the standard for excellence in the regional and national office sector.

Pharmaceutical company Bayer won the Best Fit Out of Workplace award and was designed by Perkins+Will. Thames Tower, winner in the Best Refurbished / Recycled Workplace category, was designed by dn-a.

THAMESTOWERThe BCO judging panel felt that Bayer has created a space that both reflects the company’s culture and values, and provides a variety of workplace settings for its agile workforce. They commented that Bayer’s consultative approach amongst its staff, in which the design team incorporated feedback on the project throughout the process, resulted in a fit out that is elegant and stylish without compromising functionality.

The judges were particularly impressed with the ‘BayLab’, a permanent lab space dedicated to hosting school visits to inspire the next generation of scientists. Overall, they described Bayer’s relocation to its new office as marking a transformation in the company’s ways of working, and highlighted its exemplary staff retention rate as evidence of the project’s success.

 Thames Tower was praised by the judges for its unrelenting focus on delivering a workspace tailored to its occupants. They highlighted the building’s welcoming reception space with floor-to-ceiling glazing that maximises both the daylight into the building, and the views out.

‘Roost’ – a private occupier club room on the top floor of the building with a semi-enclosed terrace overlooking central Reading - also attracted praise from the judges, who described it as the project’s “biggest act of generosity” to the building’s occupants.

The BCO judging panel concluded that the project has not only rejuvenated the landmark property, but has had a hugely positive impact on the streetscape of the local area, and has transformed the experience of arriving in Reading by train.

Click here for the full press release. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Web design by Tribal Systems